
V snahe zvýšiť povedomie spotrebiteľov o slovenskom hydinovom mäse, vajciach a hydinových výrobkoch, s dôrazom na ich pôvod a kvalitu, spustila Únia hydinárov Slovenska nový on-line magazín na stránke www.slovenskahydina.sk.
Zastúpenie slovenskej hydiny a slepačích vajec v obchodnej sieti a stravovacích zariadeniach podľa hydinárov dlhodobo nezodpovedá možnostiam a schopnostiam domácich veľkovýrobcov. „Dováža sa to, čo naši hydinári dokážu vyprodukovať. Nehovoriac o vyššej kvalite, zdravotnej spoľahlivosti a čerstvosti mäsa či vajec zo slovenských veľkochovov,“ tvrdí Únia hydinárov Slovenska.
Cieľom magazínu je motivovať spotrebiteľov k nákupu produktov od slovenských hydinárov. Bude poukazovať na ich benefity, ktoré dajú spotrebiteľovi špičkovú kvalitu, čerstvú a zdravotne bezpečnú potravinu. Spotrebiteľom chce magazín zároveň dať odpovede na rôzne nepravdy a fámy.
Prísna kontrola
Postupne sa tak návštevník on-line magazínu dozvie, čo podmieňuje kvalitu slovenskej hydiny, ktorú vo všetkých fázach výroby desaťkrát prísne kontrolujú. Napriek tomu sa však podľa vyjadrenia hydinárov v reťazcoch či reštauráciách ťažko presadzuje.
Záujemci sa tiež napríklad dozvedia, aké sú ideálne vlastnosti slepačích vajec a ako sa presvedčiť o ich čerstvosti. Dostanú aj informácie, od čoho závisí farba žĺtka, zaujmú ich aj zaujímavosti zo života hydiny a podobne. Odborník pripomenie benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho i husacieho mäsa. Výber tém bude aj na samotných spotrebiteľoch, pretože snahou hydinárov je nadviazať s nimi pozitívny vzťah.