
Koncom minulého roka sa s úspešnou pivovarníckou kariérou rozlúčil takmer po 40 rokoch Ján Čerkala. Nahradí ho Grzegorz Komora, ktorý sa tak stane novým manažérom závodu. Doteraz pôsobil v Pivovare Radegast v Nošoviciach, ktorý spadá do portfólia Plzeňského Prazdroja.
Grzegorz Komora prichádza na Slovensko s viac ako štrnásťročnou praxou pivovarníka. Skúsenosti nadobudol v závodoch v Tychách a v Nošoviciach. Nový manažér závodu začínal svoju pivovarnícku kariéru podobne ako jeho predchodca. Do Pivovaru Tychy nastúpil ešte ako študent Technickej univerzity v Katoviciach na stáž, na oddelenie logistiky.
Pre pivovarnícke umenie sa nadchol počas vysokoškolskej exkurzie do Pivovaru Tychy, kde študentov sprevádzal vtedajší manažér závodu. Práve táto prehliadka ho inšpirovala do takej miery, že sa pevne odhodlal venovať sa oblasti pivovarníctva a skúsiť prácu v pivovare. „Vážim si to, že môžem rozvíjať úspešné pôsobenie Jána Čerkalu na tomto poste. Aj ja verím, že láska k pivu a rešpekt ku všetkým ľuďom, ktorí sa podieľajú na jeho výrobe, je to, čo je pri tejto práci jedným z najdôležitejších atribútov,“ povedal Grzegorz Komora.
V Pivovare Tychy po stáži absolvoval na oddelení logistiky tiež trainee program a zostal v ňom aj po jeho úspešnom ukončení. Najprv na pozícii koordinátora logistiky POS materiálov a potom na pozícii projektového manažéra v oblasti stáčania. Odtiaľ smerovali jeho kroky do Pivovaru Radegast v Nošoviciach, kde nastúpil na pozíciu manažéra stáčania a prepracoval sa až na pozíciu manažéra údržby. Pod jeho taktovkou prebehli jedny z najväčších investičných akcií v histórii nošovického pivovaru ako stavba automatizovaného skladu, inštalácia novej plechovkovej linky či rozšírenie kapacity varne.
„V Pivovare Radegast som prešiel veľký kus cesty – profesionálne aj ľudsky. Dostal som možnosť riadiť významné projekty a verím, že skúsenosti, ktoré som tam nadobudol, budem môcť uplatniť a ďalej rozvíjať práve v Pivovare Šariš. Zároveň to bola pre mňa veľmi cenná skúsenosť aj z hľadiska ľudskej roviny, kedy som sa utvrdil v tom, že pivovarníci fungujú ako jedna veľká rodina, ktorej základom je variť kvalitné pivo s úctou k tradíciám a akékoľvek rozdiely či už regionálne alebo jazykové jazykové sa v nej veľmi rýchlo stierajú,“ zhodnotil svoje pôsobenie v Česku Grzegorz Komora. Zároveň dodal, že príbeh každého pivovaru je tvorený najmä jeho ľuďmi. Na Slovensko sa tešil a verí, že spolu s novým tímom bude úspešne pokračovať vo varení skvelého piva pre všetkých.