Zväz slovenských pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) od novembra zastupuje na poste výkonného riaditeľa Milan Lapšanský. Dlhoročný expert na potravinárstvo, obchod a potravinársku legislatívu bude hájiť záujmy SZPCC.
Milan Lapšanský, bývalý generálny riaditeľ sekcie potravinárstva a obchodu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, pôsobí v oblasti potravinárstva, obchodu a potravinárskej legislatívy už viac ako dve desaťročia. Stál za projektom boja proti dvojakej kvalite potravín v Európskej únii, ktorý odštartovalo práve Slovensko, inicioval novelu zákona o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami, ktorým sa inšpirovali v boji s dominantným postavením a s nekalými praktikami obchodných reťazcov viaceré členské štáty EÚ a významne zlepšil postavenie a konkurencieschopnosť výrobcov slovenských potravín.
„Pekárenský sektor je kostrou potravinárstva. S jeho produktmi sa každý z nás stretáva dennodenne. Mojím cieľom je zintenzívniť komunikáciu sektora smerom k verejnosti, ale aj k orgánom štátnej správy. Vzhľadom na to, že Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR má nedostatok odborníkov a skúsených manažérov, je pochopiteľné, že nenachádza primerané riešenia. Pekári preto vyvinú aktivity na zvýšenie konkurencieschopnosti slovenského pekárenstva, cukrárstva i cestovinársta a budú prinášať návrhy nielen na to, čo treba vylepšiť, ale aj riešenia ako to urobiť,“ uviedol Milan Lapšanský.
Obsadenie funkcie výkonného riaditeľa SZPCC schválilo predstavenstvo SZPCC na svojom zasadnutí 22. októbra 2020.