logo

Tovar&Predaj sleduje aktuálne dianie v retaile. Okrem spravodajského webu zahŕňa tlačený mesačník, elektronický newsletter i stránky na sociálnych sieťach.

  • Správy
    • Moderný trh
    • Tradičný trh
    • E-commerce
    • Čerpacie stanice
    • Nákupné centrá
    • Dodávatelia
    • Spotrebitelia
    • Personálie
    • Zo zahraničia
  • Udalosti
  • Profily
    • Rozhovory
    • Nákupca
    • Mladí v retaile
    • Predajne
    • Žena v retaile
  • Multimédiá
    • Fotogalérie
    • Videá
  • Publicistika
    • CatScan
    • Dáta
    • Téma
  • Blog
    • Jakub Berčík
    • Katarína Droppová
  • Časopis
    • Aktuálne vydanie
    • O časopise
    • Výskum medzi čitateľmi
    • Distribúcia
    • Predplatné
    • Inzercia
    • Publikačný kalendár
  • TapNews
    • Newsletter
    • Registrácia k odberu newsletteru TaPnews
  • Špeciály
  • TOP 50
  • O nás
    • Profil
    • Kontakty
    • Ako sa spojiť
    • Odkazy
  • Kamenné predajne sú mŕtve a budúcnosť maloobchodu patrí do online priestoru. Vlna e-shopov...
  • Presne rok po poklepaní základného kameňa otvára Billa nové logistické centrum v Seredi s...
  • Mesiac a pol po otvorení tridsiatej predajne Kraj v Petržalke na Nobelovom námestí spoločnosť...
  • Technologicko-logistická spoločnosť DODO, ktorá zabezpečuje logistiku poslednej míle, zahájila v...

Pekári spájajú sily v jednej organizácii

8. februára 2018
Moderný trh 0
1427
Pekári spájajú sily v jednej organizácii

Aktuálna zlá situácia v pekárenskom sektore má jednu pozitívnu dohru: stovky slovenských pekárov sa spojili do jednej organizácie – Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov.

Desaťročia sa slovenskí pekári združovali v štyroch organizáciách – Slovenskom zväze pekárov, cukrárov a cestovinárov, Cechu pekárov a cukrárov regiónu západného Slovenska, Cechu pekárov a cukrárov východného Slovenska či v Únii priemyselných pekárov SR. „Zväzy fungovali samostatne, aj keď nám všetkým išlo v konečnom dôsledku o to isté – o budovanie dobrého mena slovenského pekárenstva a záchranu tohto tradičného remesla. Dlhé mesiace sme rokovali, kým sme dospeli k jednoznačnému záveru: stovky pekárov z týchto rozdrobených organizácií sa spoja do jednej – Slovenského zväzu pekárov, cukrárov a cestovinárov. A som rád, že sme sa na spojení dohodli symbolicky na akcii venovanej slovenskej gastronómii – Danubius Gastro 2018,“ približuje Vojtech Gottschall, predseda Rady pekárov a cukrárov Slovenska, s tým, že Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov bude teda po novom zastupovať drvivú väčšinu pekárenského sektora na Slovensku.

Prostredníctvom účasti v jednej silnej organizácii chcú pekári spoločne vzdelávať ľudí, a to nielen v pekárenskom sektore, podnikať kroky na opätovné oživenie tradícií nášho pekárenstva, zachrániť trh pred dovozom pečiva zo zahraničia, spomaliť rýchly trend rastu dopekaného pečiva, a zároveň jednotne vystupovať s požiadavkami smerovanými či už vláde, Bruselu, dodávateľom alebo odberateľom.

„História nám ukázala, že keď sme sa združovali v silných spolkoch, dokázali sme viac. Chceme spoločne bojovať za lepšie podmienky. Najnovšie budeme nástojiť, aby sa vláda začala zaoberať úpravou zákona o cenách, ktorý má byť pre nás a našich odberateľov smerodajný pri rokovaniach o odbytových cenách našich výrobkov,“ hovorí Vojtech Gottschall, predseda Rady pekárov a cukrárov Slovenska.

Aké významné kroky sa v minulosti podarili slovenským pekárom:

  • Zaslúžili sa o to, že Bratislavský rožok sa stal tradíciou nášho hlavného mesta.
  • Pripravili komoditné hlavy Potravinového kódexu Slovenskej republiky pre pekárske a cukrárske výrobky a ich transformáciu na súčasné vyhlášky ministerstva.
  • Vypracovali Špecifickú hygienickú príručku pre pekársku výrobu, ktorá bola schválená aj odbornou komisiou v Bruseli.
  • Pekári boli aktívni tiež pri príprave Koncepcie rozvoja potravinárskeho priemyslu do roku 2020 MPaRV SR v časti venovanej pekárskemu, cukrárskemu a cestovinárskemu odvetviu.
  • Podarilo sa im presadiť do praxe, že dotácie vymedzené v Programe pre potravinárov už môžu čerpať, na rozdiel od minulých rokov, aj pekári.

Súvisiace články:

Žiadne Súvisiace články.

Odporúčame

 

 

Komerčná prezentácia

EASTLOG 2023 zvolil hlavnú tému, pripravuje workshop pre Ukrajinu a má novú programovú riaditeľku

EASTLOG 2023 zvolil hlavnú tému, pripravuje workshop pre Ukrajinu a má novú programovú riaditeľku Kongres EASTLOG, ktorý sa radí po bok najväčších stredoeurópskych akcií zameraných na logistiku, supply chain a dopravu, vybral hlavnú tému pre nadchádzajúci ročník, ktorý sa uskutoční 24. až 26. mája 2023 v O2 universu v Prahe. EASTLOG 2023 sa zameria na […]

Archív komerčných prezentácií

Aktuálne vydanie časopisu

Čítajte nový Tovar&Predaj!


Zaobstarajte si svoj výtlačok

DVOJTÝŽDENNÝ NEWSLETTER TAPNEWS

 

Registrujte sa na odber newslettera

KALENDÁR AKCIÍ

26. 2. – 2. 3. 2023, EuroShop 2023, Düsseldorf, Nemecko

22. – 23. 3. 2023, Kongres Samoška, Košice

19. 4. 2023, Čerpačka, Praha

20. 4. 2023, Czech and Slovak Sustainability Summit, Praha

20. – 23. 4. 2023, Danubius Gastro, Bratislava

Profily

dm drogerie

Martin Podhradský, konateľ, dm drogerie markt: Plienky nechceme zdražovať, preto ich dotujeme

27. decembra 2022
Farm House

Marián Petrík, majiteľ, Farm House: Poctivé mäso zo Slovenska

1. októbra 2022
Vydáva
Skupina ATOZ Retail
ATOZ Marketing Services, spol. s r.o.
Holečkova 657/29
150 00 Praha 5 – Smíchov
tel.: +420 606 023 052
IČO: 48117706
www.atoz.cz

Predplatné
Karolína Bezunková
tel.: +420 603 823 515
e-mail: karolina.bezunkova@atoz.cz
Šéfredaktorka
Tatiana Kapitánová
tel.: +421 911 204 403
e-mail: tatiana.kapitanova@atoz.sk

Web editorka
Izabela Bobulová
tel.: +421 904 589 741
e-mail: izabela.bobulova@atoz.sk

Country manager Slovensko
Tatiana Koššová
tel.: +421 911 750 758
e-mail: tatiana.kossova@atoz.sk
© 2016. All Rights Reserved. Created by Vitsto.
Zásady ochrany osobních údajů
×
Authorization
  • Registration
Login
Enter with social networking
Unde omnis iste natus error sit voluptatem.
  • With Twitter
  • Connect
  • With Google +
×
Registration
  • Autorization
Register
* All fields required
Zatvoriť

Každý druhý štvrtok nové správy z retaila

Registrujte sa na odber newslettera