Svetový cukrovinkársky gigant Mondelēz International, ktorý vyrába čokolády Milka či žuvačky Trident, znížil využitie obalov, emisie skleníkových plynov, odpad i spotrebu vody. Vo svojich výrobkoch tiež zvyšuje podiel pšenice a kakaa z trvalo udržateľných zdrojov. Spoločnosť zverejnila správu, ako sa jej darí napĺňať ekologické ciele.
Spoločnosť znížila minulý rok spotrebu vody o 17 percent na tonu, čím presiahla pôvodne stanovenú15percentnú hranicu. Poklesom produkcie čistého odpadu o 70 percent na tonu sa podarilo dosiahnuť päťnásobné navýšenie pôvodného 15percentného cieľa. Produkcia skleníkových plynov pri výrobe bola obmedzená o 19 percent na tonu, z pôvodne plánovaného zníženia o 15 percent. Odstránením 48 500 ton obalových materiálov z predpokladaného objemu 22 500 ton prekonala spoločnosť cieľ z roku 2015 dvojnásobne.
Spoločnosť tiež dosiahla 75percentný objem výroby sušienok v západnej Európe z pšenice Harmony, pestovanej v rámci programu udržateľného pestovania pšenice. Cieľ pestovania kakaa z trvalo udržateľných zdrojov sa tiež podarilo naplniť. Pre výrobu čokoládových cukroviniek sa využilo celkovo 21 percent kakaa z trvalo udržateľných zdrojov.
Medzinárodný program Call For Well-being, ktorý má znížiť ekologickú stopu spoločnosti, spustil Mondelēz International pred tromi rokmi. Spoločnosť vyrába čokolády Milka, sušienky Oreo alebo žuvačky Trident. Do portfólia produktov na slovenskom a českom trhu patria značky Brumík, Fidorka, Figaro, Halls, Kolonáda, Miňonky, TUC či Zlaté.